Yoga

yoga_mid

Ordet yoga översätts ungefär som ”förening mellan kropp och själ”, att lyssna inåt på kropp och själ.

I ett yogapass jobbar vi mycket med andning, enkla kroppställningar, meditation och avslappning. Det är ett utmärkt verktyg för att träna medveten närvaro och som stresshantering!

Alla kan vara med och utgå från sin egen förmåga, du behöver absolut inte vara vig! Du kan sitta på stol om du har svårt att sitta på yogamattan på golvet.

Att utöva yoga påverkar bland annat andningen, lungorna, nervsystemet och hjärnan. Yogan är även väldigt bra för att stärka och mjuka upp ryggen, bäcken och höfter.

Yogaformen vi utför är Mediyoga (Medicinsk Yoga). I denna yogaform har instruktörer, lärare och yogaterapeuter medicinsk kompetens och förstår yogans effekter från ett medicinskt perspektiv. Kärnan i Mediyoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Den är framtagen och grundat av Göran Boll, internationellt diplomerad yoga och meditationslärare och grundare av Mediyoga Institutet. Mycket av inspirationen har hämtats från kundaliniyoga, ayurveda; den mångåriga läkekonsten, samt delar från traditionellt kinesisk medicin.

Man har sedan 1998 gjort studier i samarbete med bland andra Karolinska Institutet, bland annat på vad yoga kan göra för patienter med kroniska ryggbesvär.

Klasser i Mediyoga kör vi på mysiga yogastudion Hygge Yoga ,Centralgatan 2C med start v. 37.

Onsdagar kl. 19 Fullbokad!

Torsdagar kl. 17:30 Fåtal platser kvar!

Vi kör mindre klasser på grund av Covid-19.

Anmälan krävs.

10 veckor med uppehåll vecka 44, pris 1250 kr. Drop-in i mån av plats; pris 150 kr. Varje pass är mellan 60 och 75 min.

Obs! Du som gick på klasserna i våras har förtur och får terminen till ett förmånligt pris. Maila för mer info! Först till kvarn!

Det går givetvis bra att boka in sig på ett enskilt yogapass på mottagningen i Utby! Cirka 75 min och du får med dig passet vi gör hem. Pris 750 kr.

Betalning genom swish 1233663481 eller bankgiro 363-8038.

Tips! Yoga är avdragsgillt som friskvård.