Yoga

yoga_mid

Ordet yoga översätts ungefär som ”förening mellan kropp och själ”, att lyssna inåt på kropp och själ.

I ett yogapass jobbar vi mycket med andning, enkla kroppsställningar, meditation och avslappning. Det är ett utmärkt verktyg för att träna medveten närvaro och stresshantering!

Alla kan vara med och utgå från sin egen förmåga, du behöver absolut inte vara vig! Du kan sitta på stol om du har svårt att sitta på yogamattan på golvet.

Att utöva yoga påverkar bland annat andningen, lungorna, nervsystemet och hjärnan. Yogan är även väldigt bra för att stärka och mjuka upp ryggen!

Yogaformen vi utför är Mediyoga (Medicinsk Yoga). I denna yogaform har instruktörer, lärare och yogaterapeuter medicinsk kompetens och förstår yogans effekter från ett medicinskt perspektiv.

Den är framtagen och grundat av Göran Boll på IMY, Institutet för Medicinsk Yoga Stockholm. Mediyoga har sitt ursprung i klassisk Kundaliniyoga. Man har sedan 1998 gjort studier i samarbete med bland andra Karolinska Institutet, bland annat på vad yoga kan göra för patienter med kroniska ryggsmärtor.

Pris: 500 kr för enskild timme, kom själv på yoga i Utby eller ta med 2-3 vänner! Är ni flera som vill köra ett pass, skicka en förfrågan för mer info och pris, maila utbyrelax@yahoo.com eller ring 073-9785069.

Klass startar den 20:e september med en gratis prova-på gång kl. 19 i Gärdebyns bystuga. Därefter 10 gånger som kostar 1000 kr.

Vid intresse startar även en klass kl. 16 på måndagar i Altsarbyns bystuga den 2:a oktober. 

Nya och gamla deltagare hälsas varmt välkomna!

Tips! Yoga är avdragsgillt som friskvård.